HTML – Det som styr allt på nätet

Något som är mycket enkelt när det handlar om HTML är att det är just det som får dig att synas. I grunden handlar det om ett enkelt språk som gör det lätt för alla att visa sig på nätet. Det är inte heller speciellt svårt att lära sig, utan ett mycket enkelt och logiskt språk. HTML är också den delen av din hemsida som kan fungera utan några som helst andra språk implementerade. I det fallet handlar det om hur du vill att din hemsida ska se ut på nätet. De flesta som skapar en hemsida använder sig dock av ytterligare minst ett språk. Vanligtvis handlar det om CSS, mer specifikt CSS3. Dessa två i kombination är det som ser till att din hemsida kan bli synbar på rätt sätt i alla mobiler och surfplattor.

Det hela handlar om att den HTML du använder hänvisar till CSS3, som då kallas för ett style-sheet. Beroende på vilken skärmstorlek användaren brukar, så finns det strängar som styr vad som ska visas eller inte visas på datorn respektive den mindre skärmen. Nu är det förstås så att HTML styr mycket mer. Utan HTML så skulle du exempelvis inte ha några länkar och ej heller kunna beskriva vad en bild betyder för Google. I det fallet handlar det om att HTML är kraftigt förknippat med allt som rör sökmotoroptimering.

Detta förknippar HTML med sökmotoroptimering

Idag är det viktigaste inom sökmotoroptimering länkar och den information du har på din hemsida. Allt detta ligger inom ramen för språket HTML. Idag handlar det – enkelt förklarat – om att få så många länkar som möjligt som pekar mot din huvudsida. Detta är det som kallas för länkbygge och anses vara ett av de viktigaste verktygen för att ranka högt i sökresultaten. Detta uppnås genom länkar från satellitsajter, bloggar, så kallade auktoritära domäner och dylikt. HTML är som sagt fundamentet i programmeringsvärlden och därmed också det språk som gör det möjligt för Google att lätt ta till sig information på ett snabbt och klart sätt. Av den anledningen kan det därför vara ovisst att använda sig av exempelvis javascript eller andra språk för att förmedla nödvändig info eller länkar, eftersom det inte alltid är garanterat att Google “förstår” vad som förmedlas.

Exempel på hur du skapar en länk i HTML

Om du exempelvis skriver om casino på nätet och vid det tillfället vill skapa en länk från en bloggartikel till din huvudsajt, så finns det generellt två olika sätt som du kan göra detta på. Som exempel kan vi ta länken Mobilautomaten bonuskod. I det läget kan du välja om denna länk ska ge den sida som den träffar kraft eller vara utan värde. Detta gör du genom att tilldela, eller inte tilldela ett attribut som skrivs rel=”no follow” efter länken. Tilldelas inte detta attribut kommer länken alltid att ge din sajts kraft till den sajt den pekar till. Detta är bara en sak som gör det så enkelt att använda sig av HTML på nätet. Du som vill veta allt om HTML och hur det används – kolla in allt nytt som dyker upp på denna hemsida, alternativ läs vidare här eller här.