Att skapa en hemsida i HTML

Precis som med alla andra saker i livet, så kommer du som ska skapa en hemsida på nätet ha olika valmöjligheter. Här kan du välja att skapa denna i .php eller .html, som egentligen är precis samma sak med några få skillnader. Något som står helt klart är att en hemsida på nätet måste innehålla programspråket HTML för att fungera. De valmöjligheter du har när du ska skapa din hemsida är om du ska göra detta i ett av de många gratis CMS-system som finns, eller om du ska programmera HTML-koden på egen hand. Du som väljer ett CMS-system kommer oftast att spara tid och få ett enklare arbete. Du som istället väljer att koda din hemsida på egen hand, kommer vara den som kan få den att se ut precis som du vill.

CMS-system för att skapa en hemsida

Det finns massor av människor som säger att de alltid använder ett CMS-system för att skapa sina hemsidor på nätet. Här talar de om för alla hur enkelt detta är och att du inte alls behöver några kunskaper för att utföra detta. Nu kommer inte alls det på något sätt vara ens nära sanningen. Idag är de CMS-system som finns mycket avancerade, vilket gör att de krävs stora kunskaper i att hantera dem. På så sätt kan det för den okunnige ibland vara samma sak att jobba i ett CMS-system som det är att bygga sidan på egen hand med hjälp av de många moduler som redan finns färdiga.

När du kodar din hemsida på egen hand

Att vara den som kodar sin hemsida på egen hand, kommer naturligtvis utan tvekan vara det som kräver mest kunskaper inom HTML. Här handlar det heller inte bara om HTML5 utan du kommer även behöva kunskaper i CSS3 samt andra programmeringsspråk. Hur som helst kommer det alltid att finnas bra hjälp tillhands. Detta i form av en bra HTML-editor. Här är det Dreamweaver som är det överlägsna och professionella verktyget. Det kommer dock finnas många andra på marknaden, som för de som inte kan så mycket kan vara mycket enklare att använda