HTML – Det handlar om koder och strängar

Precis som med alla programmeringsspråk så är naturligtvis HTML som används på nätet uppbyggt av koder och strängar. Här fyller varje liten rad i programkoden en speciell funktion eller bara omgärdar något som ska visas på ett speciellt sätt eller på en speciell plats. Helt enkelt är HTML ett av de lättaste språken att lära sig när det handlar om programmering. Det kommer också att vara ett av de mest effektiva när du är den som vill att andra människor ska se dig och ditt företag. Egentligen är HTML det enda kända språket som kan få dig och ditt företag att synas på nätet. Något som också är ett faktum är att det inte bara är programspråk som består av strängar och koder.

Idag står det förmodligen klart för de allra flesta människor att hela livet består av koder och strängar för att överleva. Betyder då detta att hela mänskligheten dagligen använder sig av ett programmeringsspråk för att överleva? Nja, både ja och nej blir nog svaret på detta. Det hela beror på hur du vill se det hela. Vill du se det från en virtuell synvinkel kan det vara sant. Här kommer då alla telefonnummer att bli koder och tonen i luren är den sträng som senare när någon svarar omvandlas till en röst du kan förstå och kommunicera med. Som du säkert förstår är detta bara ett exempel, på hur du kan uppfatta livet som ett programspråk.

Du klarar dig inte utan Bank-ID som plugin i livet

Något som står helt klart är att du som vill ha en perfekt hemsida inte kommer att kunna uppnå detta utan att implementera olika plugin. I det fallet handlar det då om delar skapade i en annan programkod. I livet kommer idag ditt Bank-ID vara det plugin som gör att du kan utföra många saker som måste göras. Igår surfade jag på nätet och såg ett meddelande om Scandibet bonuskod, vilket gjorde mig förbryllad. Tydligen så har till och med nätcasinon och underhållning på nätet börjat använda sig av detta livsnödvändiga plugin. Detta är bara ytterligare ett exempel på att inget klarar sig eller fungerar utan en kombination av olika delar.

Delar som krävs för att HTML ska fungera modernt

Beroende på vad det är du vill förmedla och skapa med hjälp av en hemsida, så kommer det idag alltid vara flera saker som måste finnas med utöver den elementära och nödvändiga HTML-koden. Det första som alltid krävs är att din sida är mobilanpassad, vilket då betyder att du måste implementera språket CSS3, vilket är det som styr dessa funktioner. Är det sedan så att du vill ha ett kontaktformulär, kommer detta många gånger att skapas i Ajax, som då blir det tredje programmeringsspråket du använder. Nu kommer detta dock i de alla flesta fall att finnas som färdiga delar eller plugin. När du är den som vill göra det riktigt enkelt för dig att skapa en hemsida, använder du dig av WordPress. Ett system där du inte alls behöver kunna programmera.