De bästa CMS-systemen för responsiv design

Du som väljer att vara den som inte tar dig tiden det krävs att skapa en hemsida med hjälp av HTML-kod genom att koda den själva. Ja, du kommer helt enkelt att vara den som väljer att använda ett CMS-system. I det fallet är du också ofta den som köper en mall och ett tema till ditt system, från vilken du sedan skapar den hemsida du vill ha med. I det fallet finns det då tre CMS-system som är helt överlägsna de andra på marknaden. Alla tre av dessa kommer också att vara gratis. Här kommer det att vara det tema du vill ha som du betalar för.

De 3 bästa och populäraste CMS-systemen

  • WordPress: Detta är utan tvekan det mest använda systemet för att skapa hemsidor enkelt på nätet. Trots detta så är det ett mycket professionellt program som kan skapa mycket avancerade hemsidor för den som lär sig systemet helt och hållet. Till detta system finns även det största utbudet teman och mallar samt plugins. Det anses också vara det lättaste systemet att lära sig för den som har mindre kunskaper hur det går till att skapa en responsiv hemsida som ser bra ut på nätet.
  • Joomla: När det kommer till Joomla kommer detta CMS-system förmodligen på andra plats när det handlar om popularitet. När det gäller teman till detta system handlar det mest om hemsidor till företag, till skillnad mot WordPress vilket startade som ett system helt och hållet skapat för bloggar. När det gäller den responsiva biten kommer valet av detta system vara mycket bra. Här handlar det också om ett system som är användarvänligt även för de med lägre kunskaper.
  • Drupal: Det tredje vanligaste valet av CMS-system på nätet är Drupal. Även till detta system kommer det finnas massor av olika teman att välja mellan, för att skapa precis den hemsida du vill med ett personligt utseende. Hur som helst kanske just detta val kommer att vara det mest komplicerade och svåraste för de som inte har använt sig av CMS-system tidigare.