HTML – När du vill arbeta på nätet

Idag är det många som är intresserade av att arbeta med något som är starkt kopplat till Internet och marknadsföring på nätet. När det handlar om det området kommer just språket HTML som används på nätet, att vara något som de flesta måste kunna. Idag är det HTML5 som gäller och detta är då en av de delarna som skapar möjligheten att se webbsidor på samma sätt i allt från mobiler och surfplattor till vanliga datorer. Det som då kombineras med detta språk är CSS3, vilket är ett så kallat style-sheet som innehåller den information som krävs för synbarhet i olika skärmstorlekar. Naturligtvis tillför CSS3 mera till HTML och är egentligen det som bestämmer hur allt ska visas och se ut på den skärm du ser en hemsida i.

Hur som helst så kommer du som vill arbeta med något på nätet nästan alltid behöva lära dig minst HTML, så att du har möjligheten att uppdatera en sajts information. Naturligtvis kommer det idag vara många hemsidor som drivs av Word Press, Drupal eller Joomla som är de tre största CMS-systemen. Här säger alla att du kommer att kunna arbeta med detta utan några kunskaper inom programmering. Detta är egentligen inte sant. Här kommer du som har kunskaper inom HTML och CSS3 vara den som har stora fördelar. Dels kommer du att förstå hur saker och ting fungerar tillsammans, samtidigt som du är den som även kan hantera sajter utan CMS-system.

Två sätt att lära sig HTML5

När du är den som ska lära dig HTML5 så kommer detta inte att vara speciellt svårt. Naturligtvis har det hela med att göra hur långt du vill komma inom detta område. Det kommer trots allt att vara ett mycket logiskt programmeringsspråk som de flesta kan fatta mycket enkelt. Här kan du då välja att vara den som går en webbdesignkurs, eller en kurs i enbart HTML5. I det fallet brukar du få lära dig även andra språk som används tillsammans med HTML5. Ditt andra val är självstudier där du kan finna mycket bra böcker med allt det du behöver kunna. På nätet finner du också mycket bra information om HTML5, som på denna sajt som ett bra exempel.