De bästa E-postklienterna för responsiv design

När du skapar en hemsida i responsiv design och samtidigt vill vara den som skickar många nyhetsbrev till dina läsare. Ja, då kommer du även att behöva vara den som anpassar dessa nyhetsbrev till att fungera i alla de stora e-postklienterna. Du som får nyhetsbreven måste naturligtvis också veta vilka e-postklienter som är de bästa för att du ska kunna läsa och se den information du får på bästa sätt. Här är naturligtvis det hela mycket enkelt och kommer att handla om de mest använda och mest kända e-postklienterna på marknaden. Nedan följer en introduktion till de fem vanligaste valen. De flesta finns i gratisversion, men kan även köpas i en professionell version.

5 av de vänligaste e-postklienterna för responsiv design

  • iPhone 6S: Här handlar det definitivt om den mest populära e-postklienten för svenska användare. Denna e-postklient stod under 2016 för 32% av alla öppnade mail världen över. Här introducerades även under detta år iPhone 7, men det var fortfarande den gamla klienten som var mest använd. Naturligtvis kommer detta att skifta, men med valet av att se dina e-postmeddelanden och nyhetsbrev i iPhone 6S så kommer du alltid att få en bra visning av responsiv design.
  • Android E-mail client: Här kommer du som är ägare av en Androidmobil eller en surfplatta, naturligtvis alltid vara den som kan se alla dina responsiva nyhetsbrev. Det handlar ju trots alla om mobila enheter, och är det då så att nyhetsbrevet är rätt skapat kommer du alltid kunna läsa detta perfekt i en Android-mobil. Detta i och med att allt i rask takt håller på att skifta från datorer till mobiler. Idag är mer än hälften av alla anslutningar till Internet via mobila enheter.
  • G-Mail: Detta är den e-postklient du kan använda på nätet som kommer från den stora sökmotorn Google. G-Mail är en gratis e-post som alla enkelt kan skapa i både mobila enheter såväl som i datorer. När den responsiva designen snabbt blev ett faktum, låg G-Mail lite efter, men har numera uppdaterats till att visa dina responsiva e-mail och nyhetsbrev på ett mycket bra sätt. G-Mail och alla andra möjligheter som Google ger användaren finns oftast i både gratis och betald version.
  • Microsoft Hotmail: När det gäller denna e-postklient så kommer den från Microsoft. Detta är en webbaserad klient som erbjuds både gratis samt i en betald professionell version. Hotmail kommer också att kunna användas i allt från mobiler och surfplattor till stationära datorer. Här visas idag responsiva nyhetsbrev och e-postmeddelanden på ett mycket föredömligt sätt. Microsoft Hotmail kommer naturligtvis också vara den klient som enklast integreras tillsammans med deras operativsystem.
  • Microsoft Outlook: Du som använder Microsoft Outlook 2016 kommer antingen vara den som använder Microsoft operativsystem för desktop, eller så kommer du vara en prenumerant på Ms Office 365. Hur detta än är kommer denna e-postklient vara den absolut vanligaste för alla de svenska företagen. Här har naturligtvis allt uppdaterats så att du enkelt kan se alla dina responsiva e-postmeddelanden du får på ett mycket enkelt och bra sett. Många andra tjänster från Microsoft kommer också att vara enkla att integrera med detta e-postprogram.